Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с пистов ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с пистов ремък

Здравейте колеги, преди месец и нещо си смених пистовия ремък защото беше напукан покрай него смених и двете долки, мина се не мина 2 дена и новия ремък започна да свири, ходих при мой приятел, който се занимава с ремонт на коли обясних каква е работата, и той каза, че този ремък бил твърд. Смених го отново и найстина спря да свири, до преди 2 дена отново започна, като е стидена свири като загрее спира, като го намокря спира за момент. Вчера го извадих видимо няма износване и от двете старани, прегледах целият маршрут по който минава няма нищо което да затяга. Поставих го отново и пак същата работа, сложих му малко талк, спря да свири, но днес отново започна. Не знам какво да правя, а всеки месец да купувам ремък , не ми се струва рентабилно. Това което ми прави впечатлени е е ,че със стария макар и напукан нямах никакви проблеми.
    Колата е 156 1.8 ТС 1998

опитай да натегнете малко ремъка
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Купи си друга марка ремък
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ремък дайко и майстора като го слага, да го натегне нормално, че в последно време ги оставят хлабави като на баба им кюлотите то сигурно и затова ти свири.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
          ремък дайко и майстора като го слага, да го натегне нормално, че в последно време ги оставят хлабави като на баба им кюлотите то сигурно и затова ти свири.
          Нали има автоматичен обтегач - или бъркам?
          Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Първият който слижих беше Дайко започна да свири след един ден, тогава го смених с Бош, а този ремък не се ли обтяга сам от обтегача

Comment

Стария (несвирещия) пазиш ли го? Ако да, може да го сравниш на дължина с новия. Мотае ми се нещо из главата, че по каталог излизаха различни дължини ремъци, като разликата беше от порядъка на 2-3 см. Но може и да бъркам ...
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                Стария (несвирещия) пазиш ли го? Ако да, може да го сравниш на дължина с новия. Мотае ми се нещо из главата, че по каталог излизаха различни дължини ремъци, като разликата беше от порядъка на 2-3 см. Но може и да бъркам ...
                100% си прав колега,имах същия проблем,след смяна на правилната дължина всичко се оправи
                Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
                Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Обратно на логиката,моят ремък започва да свири след като се намокри...всички ролки са още много нови,обтегача е по средата,ремъка е с точната дължина...що ми ги прай тия номера незнам...а самия ремък е на 30к....да е от него ли??
                  пс.....извинявам се на колегата,че му се пуснах така в темата...
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Хора купувайте ремъци които са 1:1 с тоя дето сваляте от колата,че обикновено има скъпи последици.
                    EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                    Suzuki GSXF600 99г.
                    Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Аз затова винаги като купувам новата част отивам със старата и така няма проблеми!
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Днес oстанових,че "музиката" от пистовия е по вина на опъващия амортисьор.....сега съответно си търся такъв.
                        Last edited by undy; d.m.y г., 15:29.

Comment

имаше тема и тук някъде заз алфа 166, но ми е по-лесно да ти пусна тази- може да си спестиш 250 кинта.
                          http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...p?f=37&t=27823

Comment

Ремъка който свалих не го пазя, Дайкото което купих пържо беше 6PK1865. като отидох да взема Боша ми дадаха 1840 . Според мен 1 или 2 см нямат значение все пак обтегача няма ли да поеме тези разминавания

Comment

Първоначално публикувано от pakumba Покажи съобщение
                              имаше тема и тук някъде заз алфа 166, но ми е по-лесно да ти пусна тази- може да си спестиш 250 кинта.
                              http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...p?f=37&t=27823
                              ..много полезно,благодаря..

Comment

Working...
                              X